Krtkovanie je názov pre jeden zo spôsobov čistenia kanalizačných potrubí, konkrétne pre elektromechanické čistenie. Druhou možnosťou je čistenie vysokým tlakom vody, takzvané vysokotlakové čistenie. Obidva spôsoby sú efektívne, potrubie dokonalo očistia od hrubých nánosov nečistôt a mastnoty, ktorá sa zachytila na ich vnútornom povrchu.

plumber-228010_640

Moderné a účinné spôsoby čistenia potrubia sú schopné zabezpečiť iba profesionálne firmy, ktoré sa tým zaoberajú a majú na to potrebné technické vybavenie a vyškolených pracovníkov. Krtkovanie Modra dáva istotu aj obyvateľom v Modre, že ak nastane havarijný stav a upchá sa potrubie, budú sa mať na koho obrátiť. No nielen v čase núdze treba volať krtkovanie Modra profesionálov, aj kanalizáciu treba udržiavať schopnú prevádzky a preventívne zisťovať v akom stave sa nachádza. Firma preto okrem samotného čistenia vykonáva aj monitoring a trasovanie potrubia, pri ktorom zistí možné poškodenia a je schopná ich aj vopred odstrániť.

Moderná a účinná metóda –vysokotlakové čistenie– sa realizuje vodným čerpadlom, poháňaným benzínovým motorom a s napojenou tlakovou hadicou dĺžky až 100metrov, ktorá má na konci trysku. Tá umožňuje naraz vyčistiť dosť dlhý úsek. Poškodenie kanalizácie pritom nehrozí. Elektromechanické čistenie, čiže krtkovanie, sa vykonáva prevažne v menších priestoroch. Využíva sa pri nej elektromotor s ohybnými špirálami, ktoré svojimi vibračnými a rotačnými pohybmi odstránia aj tú najhrubšiu špinu. Je rýchle a jednoducho si poradí aj s malými priemermi potrubia, a navyše je to ekologické čistenie.

Firma je k dispozícii zákazníkom aj v prípade, ak potrebujú:

-vyčistiť upchaté WC či odtok umývadla alebo drezu

-vyčistiť kanalizačné stúpačky, výlevky, guľôčky

-vyčistenie kanalizačných vpustí a dažďových zvodov a podobne

-rozličné inštalatérske práce

waste-pipe-2228618_640

Prevencia je v každom ohľade lacnejší a jednoduchší spôsob udržiavania kanalizácie v prevádzke, preto jej venujte pozornosť a nechajte si skontrolovať tú vašu, kým havária nevyradí z prevádzky celú vašu domácnosť.

Similar Posts