Na začiatok by sme vám chceli povedať, že túto silu by ste mali včas zachytiť a vyformovať ju. Bude sa pretvárať v neobyčajnej schopnosti byť odvážnym a čestným, a to sú vlastnosti, ktoré priam každého priťahujú! Snažte sa ich rozvíjať v pozitívnej miere, aby ste ho uchránili pred pýchou. Dieťa Škorpión je naozaj silné!
Je veľmi náročné na starostlivosť. Od rodičov chce, aby ho chápali, aj keď im nič nepovie. Je nekompromisné. Ak si niekoho obľúbi, už sa od nepohne ani na krok. Je dôležité dať mu dostatok lásky, pretože po tom jeho silná duša túži. škorpiob.jpgMôžete uňho zazrieť, že sa vždy snaží dostať na vodcovskú pozíciu. Robí to niekedy aj bitkami s rovesníkmi. Chce skrátka získať moc a prevahu a to za každú cenu!
Treba byť naňho vo výchove prísny. Musíte ho učiť tolerancii a trpezlivosti. Ak naňho budete príliš mäkký, môže sa vám to vymknúť spod kontroly. Je potrebné zabezpečiť mu dostatok aktivít, aby sa nenudilo. Skúste nájsť aktivity, ktoré by ho mohli priučiť k spokojnosti a vyrovnanosti. Napríklad maľovanie alebo hranie na hudobný nástroj. Vhodným je aj šport, kde môže využiť svoju nesmiernu dynamiku.
Jeho myseľ je vždy otvorená pre nové veci. Rád báda a skúma nepoznané. Rýchlo sa učí. Najaktívnejšie je vo veciach, pre ktoré sa nadchne. Niekedy toto dieťa pôsobí tajomne, ale nenechajte sa tým vyľakať. Možno s vami nebude komunikovať priamo, ale ak prídete na to, čo myslí tými pohľadmi, budete mať vyhraté!sourozenci.jpg
Hlavne mu hovorte všetko otvorene a snažte sa, aby ste sa pred ním nehádali. Neklamte mu, odhalí vás! Venujte mu dostatok času. Nebuďte naň poddajný, pretože to uňho vedie k strate rešpektu. Ak ho zahrniete čistou láskou, porozumením a pochopením, odplatí vám to silnou láskou, ktorá len tak ľahko nevyhorí.
Je to skrátka magické dieťa, no s jeho úprimnosťou a príťažlivosťou to dosiahne v živote naozaj ďaleko!