Dvadsaťročný vysokoškolský študent použil Snapchatov rodový výmenný filter, aby chytil policajta, ktorý sa chce spojiť s neplnoletým mladistvým dievčaťom. Študent povedal NBC Bay Area, že bol motivovaný priateľom, ktorý mu povedal, že bola sexuálne napadnutá ako dieťa, aby chytila prípadných predátorov na Tindre.
Ethan, ktorý nedal svoje priezvisko zo strachu z odvetných opatrení, predstavoval ako žena menom Esther na Tindre, a nakoniec chytil pozornosť Roberta Daviesa, policajta z San Mateo. Davies sa spýtal:„Si dnes večer na zábavu?“ A študent potom presunul chat na inú aplikáciu, aby mu oznámil, že mu bolo 16.

snapchat.jpg

Polícia hovorí z textových obrázkov, že to Daviesovi nevadilo, a študent potom s Daviesom rozprával viac ako 12 hodín, aby získal viac informácii o ňom. Ethan urobil screenshoty z explicitnej konverzácie v režime lietadla (Snapchat upozorní druhého používateľa, ak je urobená snímka obrazovky), a ukázala správy zločincom zločinov. Davies bol minulý týždeň zatknutý a bol presunutý na platenú administratívu dovolenku, zatiaľ čo čelí obvineniu z kontaktovania maloletého, aby spáchal zločin.

média.jpg

Snapchatov rodový swapový filter sa stal vírusovým v posledných mesiacoch, keď požívatelia posielali hyper-mužské alebo ženské verzie na rôznych sociálnych platformách. Verejná mienka o šošovke bola rozdelená, pričom niektoré hovoria, že šošovka posilňuje transfóbiu a heteronormatívne ideály krásy (mužský filter je nastavený sa prikláňa smerom k štvorcovým čeľustiam a bradkám, zatiaľ čo ženský filter je nastavený na tvár s dlhými vlasmi). Hovoria, že ich oslobodia, aby sa preskúmali v novom svetle. V tomto konkrétnom prípade pohlavného swapového filtra, ktorý sa používa na zachytávanie sexuálnych predátorov, objektív v skutočnosti urobil pozitívny vplyv v reálnom svete.