Príbeh, ktorý znie naozaj neskutočne rozpráva o hráčovi NFL, ktorý pred tým nehrával americký futbal ani na strednej škole, ani na univerzite. A predsa sa rozhodol zabojovať o miestenku v tíme NFL. Lawrence Okoye pochádza z Anglicka a prišiel do Spojených štátov, aby mohol hrať americký futbal na profesionálnej úrovni, potom ako s atletikou skončil. Na sen, aby mohol nastúpiť do zápasu NFL, čaká už štyri roky.

míč

„Čo sa týka prípravy, mám za sebou veľmi dlhú cestu. Veľmi veľa som sa učil a myslím si, že som pripravený zasiahnuť do bojov o víťazstvo. Bohužiaľ som doteraz nedostal príležitosť nastúpiť na zápas, len na tréningových zápasoch môžem ukázať svoj potenciál. Mám v sebe obrovskú súťaživosť a nevzdávam sa ľahko, inak by som už s tým dávno skončil. Som pripravený na výzvu a verím, že tento rok to dosiahnem.“

Okoye sa zúčastnil na Londýnskej Olympiáde v roku 2012, kde sa umiestnil na 12. mieste v disciplíne hod diskom. V roku 2013 sa rozhodol, že je čas skúsiť si vybudovať kariéru v NFL tak, že predtým robil iba atletiku. Práve v tom istom roku si obliekol po prvý krát v živote prilbu a výstroj amerického futbalu, keď ho pozval tým New Orleans Saints na pre-draftovú vizitu. Vyšportovaný atlét vlastní perfektnú váhu a výšku nato, aby sa stal dokonalým defenzívnym linemanom.

olympiáda

Na veľké prekvapenie sa mu aj podarilo nájsť tím. Od 49ers dostal ponuku. Po dvojročnom Kalifornskom dobrodružstve dostal príležitosť od Cardinals, Jets, Cowboys, Bears. 25 ročný obranca tento rok dostal ponuku od Miami Dolphins, lebo urobil veľký dojem na trénera Adama Gase-a, ktorý sa o ňom vyjadril takto:
„Nemá to jednoduché, lebo obrovskú nevýhodu musí spracovať za málo času. Kým títo chlapci hrávajú od svojich 7-8 rokoch, on začal až ako 21 ročný, ale musím povedať že tento fakt na tréningoch je čoraz menej viditeľný. Silu a rýchlosť už pomaly má takú, aká sa v NFL vyžaduje. Ešte trochu techniky a môže sa stať že sa dostane do zostavy.“
Okoye slúži ako inšpirácia pre mnohých mladých chlapcov, ktorí sa neboja snívať. Nuž, zostáva len veriť, že sa mu ten sen splniť podarí , a dokáže všetkým, že tvrdá drina sa skutočne vypláca.