Výberu postele pri zariaďovaní spálne by sme mali venovať dostatok pozornosti a vyberať naozaj po zvážení všetkých jej vlastností. Mala by totiž spĺňať zdravotné ortopedické kritériá, ktoré odporúčajú lekári a odborníci na zdravý spánok, posteľ, rošt a matrac musia byť praktické a hlavne kvalitné, aby vydržali viac ako len zopár mesiacov.

žena na matraci 2

Pri výmene starej postele za novú nám môže pomôcť internet, ne jeho stránkach totiž nájdeme množstvo ponúk a odborných hodnotení postelí a matracov, vhodných pre zdravý spánok. Treba však vedieť niekoľko dôležitých údajov, aby ste sa rozhodli dobre. Jedným z faktorov je Výber správnej postele Segum veľkosť miestnosti, podľa čoho si určujeme aj rozmer postele. Umiestnenie a poloha je dôležitá, všetko treba dobre premerať a zvážiť, aby ste mali dosť priestoru aj na voľný pohyb a umiestnenie nábytku. Prevažná časť postelí sa vyrába v štandardných rozmeroch, ale je možná aj výroba na mieru.

Typ postele je už na vkuse zákazníka, najčastejšie sa vyrábajú drevené a čalúnené postele. Všetko je vecou názoru a vkusu, drevené majú výhodu lepšej udržateľnosti a sú aj priedušnejšie, naopak, čalúnené sú na pohľad elegantnejšie a farebne oveľa pestrejšie. Sortiment je široký, postele bývajú s úložným priestorom, a tie sú aj dosť obľúbené, pretože miesta na uloženie vecí nikdy nie je dosť.

portrait-beautiful-young-asian-woman-smile-happy-relax-leisure_74190-11537

K posteli patrí aj rošt a matrac, bez nich sa na nej ležať nedá. Súčasná ponuka matracov je veľmi pestrá, sú kvalitné a ortopedické a spĺňajú všetky kritériá na kvalitný zdravý spánok. Zákazníci majú na výber aj postele s príslušenstvom v rozličných cenových reláciách, od lacnejších až po drahé, luxusné prevedenie. Trendy v súčasnosti udávajú hrubé matrace, pretože zlepšujú komfort spánku. K matracu je potrebný rošt, a ten treba vyberať spoločne s ním. Trh ponúka lamelové rošty s možnosťou polohovania, ktoré matrac naklonia do požadovanej polohy. Kvalitné rošty musia vydržať veľmi dlho, takže investíciu doňho netreba ľutovať, ide predsa o vaše zdravie.

Similar Posts